La coordinadora d’entitats diu que la trobada arriba tard

 La regidora de Gràcia vol escoltar les propostes veïnals per acotar el volum de visitants

El que no va poder fer l’anterior govern, ho intenta el de Xavier Trias: fer un pla integral del parc Güell que ordeni els usos dins el recinte i al seu voltant. El primer pas per aconseguir-ho es va fer ahir, amb la reunió de caràcter intern en què hi havia la regidora de Gràcia, Maite Fandos, la d’Horta Guinardó, Francina Vila; a més de representants d’àrees implicades com la de Mobilitat.

Fandos sap que el pla integral no es pot basar en una decisió política, sinó que ha de recollir les demandes veïnals. “Hem de saber quines propostes tenen les entitats per regular el volum de visitants i com voldrien millorar la mobilitat entorn del recinte”. Per això, van acordar convocar una taula de treball amb les associacions de veïns de l’entorn del parc, així com tot els grups municipals dels districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó. La primera reunió de la taula de treball serà a final de setembre, deia Fandos. Assegurava que la taula de treball començaria a fer feina en un full en blanc; tanmateix, no amagava que tindrien en compte els informes que han fet diversos departaments del consistori.

Els veïns no els va agafar per sorpresa aquesta convocatòria, però esperaven que seria abans. Un dels fundadors de la coordinadora d’entitats del parc Güell, Salvador Barrau, demanava poder ser part activa a l’hora de redactar aquest pla. “No volem que els representants polítics ens expliquin què han acordat, com va fer en el seu dia, la cinquena tinent d’alcalde, Imma Mayol. El que volem és fer propostes”.

Barrau va recordar que les seves demandes són les mateixes de sempre: “Un parc Güell lliure i gratuït”. Aquesta entitat és contrària a limitar l’accés al parc. “Dir que deixaran entrar els veïns i que faran que els turistes paguin és una fal·làcia, perquè tots els europeus som veïns”. Per aconseguir els seus objectius, fa un any que recullen signatures de suport, avui han entregat a l’Ajuntament les últimes 3.000.

“Dir que deixaran entrar els veïns i faran que els turistes paguin és una fal·làcia”
Salvador Barrau
membre de la coordinadora
 
“Hem de saber quines propostes tenen les entitats per al parc Güell”
Maite Fandos
Regidora de gràcia
 
Extert: El Punt 27/7/11

Quant a Ateneu Popular de Vallcarca

https://apvallcarca.wordpress.com/ https://bodegalariera.wordpress.com/ www.distrisound.org https://twitter.com/APVallcarca https://twitter.com/Distrivallcarca https://twitter.com/vinsconscients https://www.facebook.com/ateneu.popular.vallcarca https://www.facebook.com/Bodega.Riera.Vallcarca https://www.facebook.com/Distri-Sound-Vallcarca
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s