Acta Assemblea Veïns Vallcarca. Ocupació espai públic, hort comunitari vallcarca. 19 de maig de 2012

Acta Assemblea Veïns Vallcarca. Ocupació espai públic, hort comunitari  vallcarca. 19 de maig de 2012

Inici 18:30h

Lloc: solar antics horts, carrer Farigola

Presents: Elisenda, Clara, David, Beta, Kri, Marco, Joan, Rafa, Ignasi, Ricardo, Paula, Montse, Maria, Francesc, Pau, Silvia, Sira, Joan, Eli, Dihue, Magalí, Ariadna, Jordi, Maud, Xavi, Elisabeth, Mayte, Gabi, Alèxia, Patricio, Cristina, Dani, Ester, entre d’altres en total al voltant de quaranta persones.

Durant la xerrada s’evidencia  l’interès per part del veïns de Vallcarca i de gent interessada,  en fer un HORT URBÀ, en un dels solars del barri. Al llarg de l’assemblea es proposen diferents temes al respecte, per tal que les idees que varen sorgir quedin ordenades es proposa la divisió dels eixos temàtics següents:

1-      Espai, viabilitat:

Es parla de l’orientació de l’espai i ubicació del sol. Els recursos de l’espai com el tipus de terra l’aigua i pous existents. L’aigua es pot punxar del mateix carrer. Hi han altres alternatives per extreure l’aigua. No cal utilitzar l’aigua del mateix pou. Delimitació de la zona d’acció, es tancarà o no, i terra.

Pros i contras dels espais proposats:

Plaça antics horts : Pros, espai reivindicat anteriorment, aigua i ubicació solar. Contras,  la terra no és bona, és un espai molt utilitzat pels veïns i els gossos, cal tancar l’espai

Cantera: altre espai no utilitzat, també toca el sol encara que no tantes hores, no cal tancar pq no s’utilitza.

2-      Organització, metodologia:

Es planteja com es pot organitzar l’espai. Quina serà l’organització  i el model de l’hort? Col·lectiu o individual. Exemple de Can Masdeu. Com ens podem organitzar de manera col·lectiva? Torns de treball i organització.Gent amb experiència sobre el tema i altre no.

Combinació dels dos sistemes. Mètodes de treball. Es parla de l’experiència anterior al barri.

Es proposa que el model comunitari es desenvolupi en un mateix espai i les parcel·les particulars en un altre solar.

Es proposa  que unes persones es facin responsables per dinamitzar o conduir la proposta.

Qui es vol implicar? Quantes persones? Fer una nova convocatòria per conèixer més la implicació de la gent.  Implicar a més gent amb experiències sobre horts comunitaris i començar amb l’acció.

Quina serà la metodologia que seguirem? Utilitzarem la via legal del PLAdeBUITS (convocatòria Ajuntament)  o més d’acció/ocupació?. De manera paral·lela es pot demanar a l’ajuntament i fer l’acció alhora. Presentar i recollir totes les sensibilitats del barri i presentar-les al districte pel permís. L’Elisabeth (tècnica de Barri) creu que és un bon moment per demanar el permís pq hi ha més sensibilització per part d’ells. Encara que no sap quina és la perspectiva o intenció  de l’ajuntament per utilitzar l’espai que es planteja pels horts. Es parla de la lluita històrica del barri, es comenta fer una divisió per afinitats polítiques per presentar o no el permís a l’Ajuntament.

Organització , comissions de treball: Crear comissions de treball o àmbits d’acció i que la gent es pugui vincular en una d’elles.

Una de les assistents ofereix material teòric per fer horts ecològics.

Es decideix que es començarà per fer la proposta comunitària!!!!! Hort i collita per a tothom.

3-      Altres experiències:

Es proposa conèixer altres experiències d’altres propostes i/o barris, que encara estiguin en funcionament perquè ens expliquin el seu funcionament. Surt d’exemple del Hort del Forat, varen comptar amb l’ajuntament pel tema de l’aigua. Xavi: Explica altres propostes que s’estan generant des de el Centre Cívic del Coll. Comptar amb l’experiència d’altres propostes ja existents, al barri de Horta i al mateix barri de Vallcarca ja existeix al Turull (gent gran).S’explica la possibilitat de connectar-se amb la xarxa d’horts comunitaris a Barcelona.

4-      Objectius de l’Hort, valors:

Què és  el que s’espera de l’hort ? Un procés comunitari o de collita de verdures? Es comenta sobre la importància de compartir entre tots i no de treure la collita. Solidaritat i comunicació entre tots/es . Valor pedagògic i educatiu de la proposta, implicar altres entitats del barri. Sumar al màxim a tothom.

Intercanvi natural per la propera trobada a remoure la terra i després compartir experiències.

 Propera trobada dia: Dissabte 26 a les 9h del matí amb eines, bidons i tot el que creieu necessari per començar a treballar la terra!!

Anuncis

Quant a Ateneu Popular de Vallcarca

https://apvallcarca.wordpress.com/ https://bodegalariera.wordpress.com/ www.distrisound.org https://twitter.com/APVallcarca https://twitter.com/Distrivallcarca https://twitter.com/vinsconscients https://www.facebook.com/ateneu.popular.vallcarca https://www.facebook.com/Bodega.Riera.Vallcarca https://www.facebook.com/Distri-Sound-Vallcarca
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Acta Assemblea Veïns Vallcarca. Ocupació espai públic, hort comunitari vallcarca. 19 de maig de 2012

  1. elena ha dit:

    voldria saber quan és la propera assemblea per assistir i participar a l’hort urbà

  2. Cada tarda hi ha jornada dce treball i els diumenges a les 19h es l’assemblea!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s