Assamblea 26 de maig de 2012- Horts Vallcarca

Assamblea 26 de maig de 2012-  Horts Vallcarca

Amb decisió i encert, dissabte 26 de maig a les 9 del matí, segons la convocatòria de la anterior assemblea del 19 de maig del 2012, els primers assistents han escollit el primer solar per començar sense més dilació amb l’acció d’adequació del espai buit del barri per a hort. El solar es troba a carrer Argentera.

A mesura que avançava el sol, han anat arribant  companyes que s’han sumat amb les seves mans, iniciatives i eines, a l’arranjament de l’hort…

S’ha desbroçat  plantes invasores i  males herbes, s’ha airejat la terra, s’han tret pedres i runes,  tot separant la matèria orgànica, el material reutilitzables i el rebuig. S’ha trobat punt d’on aconseguirem l’aigua. S’han recuperat elements de la construcció existents…

Després de unes hores sota el sol amb el treball de unes 20-30 persones, es  pot reconèixer un solar amb una zona per plantar, una zona per fer compostatge i una zona de relació darrera la font.

El solar està preparat per el següent pas peró el sol apreta i es busca un lloc a l’ombra per fer una assamblea sobre les 14:00  sota la figuera, a l’antic hort del carrer Farigola, comença la assamblea per organitzar pròximament  per parlar de la pròxima jornada.

Logística

 • Durant l’acció d’apropiació del solar per l’hort, s’han ajuntat moltes eines, cubells, pics i pales, necessitaríem aconseguir un local pròxim per deixar-les… Es proposa fer una barrakiña per ficar-les dintre.  Una construcció  amb un tancat amb clau per totes i anar a treballar la terra quan escaigui. … sobre la clau , encara cal decidir com es farà per què es faci un bon ús, si amagar-la sota una pedra o sobre la porta, o potser es faran copies de claus per grups.  Entre tots buscarem la millor solució. En el cas contrari cadascú vindrà a l’hort amb les seves eines.
 • Durant l’acció de recuperació del espai buit per hort, s’ha trobat un punt d’aigua però no s’ha pogut fer la connexió per la  manca de material específic . Per cobrir  les despeses entre tots, un cop comprat el material, es proposa fer un fons comú. El Dilluns 28 a les 17  es farà la tasca de connexió a l’aigua per l’hort.
 • Tancament de l’hort. Es farà el tancament del hort amb una porta el dilluns i es  preveu tancar el solar per evitar que els animalons ho facin malbé. Es portaran palés, pneumàtics i tanques metàl·liques amb aquesta finalitat.

Tipus de cultiu

 • S’ha parlat de llavors i planters ecològics.
 • Es proposa també fer compostatge al mateix solar. Aquesta iniciativa s’ha de contrastar i fer-ho amb cura, tot evitant que apareguin rosegadors i altres carronyers per menjar-se les restes orgàniques.
 • Abans de plantar es vol adobar la terra, s’ha parlat d’una hípica a on es pot aconseguir fems de cavall per fertilitzar-la. Es proposar fer aquesta acció abans de dos setmanes temps suficient per contactar amb la hípica i organitzar varies furgonetes fins allà.

Comunicació

 • Pròxima convocatòria el dilluns pròxim DILLUNS 28 a les 17:00 al solar c. Argentera
 • Es farà un panell informatiu, un cartell gegant per deixar la info escrita,  una pissarra gegant perque tothom pugui adreçar-s’hi, per conèixer la iniciativa.
 • Ens posarem amb contacte amb la gent de Banc de Temps el dimarts 29, ells tenen una proposta interessant de organització  de tasques diverses. Ells també voldrien oferir-se  per les feines de l’hort, volem interaccionar amb aquesta iniciativa.
 • Es llegeix el comunicat per l’Ajuntament per legitimar l’acció i s’aprova per unanimitat, s’esperarà a consensuar-ho amb totes les entitats esmenades (Trementinaires, Valldures, Plataforma Salvem Vallcarca…) per presentar-ho i es farà un altre text de aquesta convocatòria per penjar a la web.
 • Es proposar fer servir N-1 CC com a plataforma de xarxa social: https://n-1.cc/pg/groups/1325043/huertos-urbanos-vallcarca/

Anuncis

Quant a Ateneu Popular de Vallcarca

https://apvallcarca.wordpress.com/ https://bodegalariera.wordpress.com/ www.distrisound.org https://twitter.com/APVallcarca https://twitter.com/Distrivallcarca https://twitter.com/vinsconscients https://www.facebook.com/ateneu.popular.vallcarca https://www.facebook.com/Bodega.Riera.Vallcarca https://www.facebook.com/Distri-Sound-Vallcarca
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Assamblea 26 de maig de 2012- Horts Vallcarca

 1. hortdignebcn ha dit:

  Felicitaaats!!!
  Estem articulant de nou la xarxa d’horts comunitaris. La propera trobada serà a l’hort del Fort Pienc el divendres 28 de juny a les 18h. Ja us farem arribar l’acta!
  Salut i agroecologia!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s