Drets Humans i Pau a l’Amèrica Llatina. Debat sobre el 12 d’octubre

11dl10dl13 sunion4DRETS HUMANS I PAU ALS POBLES INDÍGENES DE L’AMÈRICA LLATINA

Hispanitat, imperialisme, descolonització i  les seves conseqüències polítiques i socials

Divendres 11 d’octubre de 2013  – Escola Súnion

A les 15h xerrada amb: Alonso Serradell (Col·lectiu de Solidaritat amb el Poble Mapuche), Mónica Monroy (L’Adhesiva Espai de trobada, acció i solidaritat amb els pobles indígenes de Mèxic) i Juan Manuel Àvila (Observatori per l’Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes a Colòmbia)

Hispanitat i Imperialisme son termes altament actuals i conflictius a la nostre societat.

Un millor coneixement d’aquest termes per mitjà d’una revisió històrica, política i social centrada en els Pobles de Llatinoamèrica pot dotar-nos dels recursos necessaris per entendre la rellevància crítica d’aquests elements en el mòn en el que vivim.

El 12 d’octubre és l’extrem visible de la rellevància d’aquests elements al món i al nostre entorn més inmediat. Mentres que a l’Estat Espanyol i a Catalunya es tradueix en diferències polítiques relacionades amb la significació que va donar el Dictador Franco a aquest dia el 1940, just després de la fí de la Guerra Civil. A l’Amèrica Llatina el significat del 12 d’octubre gira entorn als efectes al continent d’ençà que Cristòfol Colom va posar els peus al Carib ja fa 521 anys. Els Pobles Indígenes que encara queden tenen molt a dir sobre els efectes devastadors d’aquella Colonització espanyola sobre les seves comunitats.

Actualment, i gairebé després de dos segles de la descolonització espanyola, aquests Pobles Indígenes continúen lluitant pel seu reconeixement i per la materialització de molts drets que encara els neguen.  Podrem conèixer millor els casos concrets a Mèxic-Chiapas, dels Indígenes de Colòmbia i del Poble Mapuche a Xile i l’Argentina. També coneixerem el seu treball i les iniciatives solidàries que desenvolupen al continent Americà per extendre la Pau i els Drets Humans per tots els pobles i per combatre l’imperialisme.

Ateneu Popular de Vallcarca

Anuncis

Quant a Ateneu Popular de Vallcarca

https://apvallcarca.wordpress.com/ https://bodegalariera.wordpress.com/ www.distrisound.org https://twitter.com/APVallcarca https://twitter.com/Distrivallcarca https://twitter.com/vinsconscients https://www.facebook.com/ateneu.popular.vallcarca https://www.facebook.com/Bodega.Riera.Vallcarca https://www.facebook.com/Distri-Sound-Vallcarca
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s