Arquitectura, Urbanisme i Poder Popular. Jornades per Vallcarca 10 i 17 d’octubre 2015

Jornades de aprenentatge i anàlisi entorn al barri i a la problemàtica urbanística i les conseqüencies socials i econòmiques que genera.

10 d’Octubre

10h Xerrada i retrospectiva entorn a la història més propera del barri. Amb l’antropòleg Marco Stanchieri

12h Visita guiada i Vermut: Recorregut per visitar el patrimoni urbanístico arquitèctonic de Vallcarca i els espais en conflicte. Amb l’Assemblea de Vallcarca.

17 d’Octubre

10h Xerrada sobre el futur del barri i pluja d’idees i propostes.

12h Visita guiada i Vemut: Recorregut per visitar i conèixer els diferents projectes i iniciatives veïnals que han sorgit en els darrers temps i els espais de referència dels moviments socials als barri. Amb l’Assemblea de Vallcarca.

+info a esfa.particpoacio@gmail.com

Organitzen i col·laboren:

-Col·lectiu Volta, Unió Internacional d’Arquitectes, ESFA, Arquitectes Sense Fonteres, Ateneu Popular de Vallcarca i Assemblea de Vallcarca.

jornada volta

Text del Col·lectiu Volta:

“ARQUITECTURA I PARTICIPACIÓ

S’inicien les visites guiades organitzades per ESFA, Espai Social i de-Formació de l’Arquitectura, dintre del marc de la assignatura Arquitectura i Participació.

Conjuntament amb altres col·lectius vinculats al barri de Vallcarca i a l’arquitectura estem organitzant una visita a Vallcarca per tal de donar a conèixer la lluita del barri, la seva història i els moviments i propostes veïnals. Aquesta visita és oberta a tothom qui estigui interessat a assistir-hi, i s’emmarca dins d’una sèrie de visites per conèixer diferents conflictes urbans a Barcelona organitzades per ESFA, un col·lectiu d’arquitectes i estudiants d’arquitectura interessats en la participació ciutadana com a eina de transformació urbana i social. Aquestes visites consten d’una xerrada per tal d’encaixar els conflictes en un marc teòric més ampli i un recorregut pel barri, acabat amb un vermut.

Després d’unes trobades conjuntes d’alguns membres d’ESFA, Col·lectiu VOLTA, Assemblea de Vallcarca, Actions Without Borders -de la Unió Internacional de Arquitectes- i Arquitectes Sense Fronteres (ASF), hem organitzat la visita al barri de Vallcarca en dues fases. Cada una de les fases tindria lloc un disssabte al matí i constaria de: xerrada (sobre les 10h), recorregut pel barri (inici sobre les 12h) i vermut al local del col·lectiu Volta o al bar la Riera (al voltant de les 14h), tot i que els horaris es poden modificar en funció de la disponibilitat dels ponents.

La primera tindria lloc el dissabte 10 d’octubre i es faria una retrospectiva històrica del barri, començant amb una xerrada per donar a conèixer els conflictes derivats del PGM, de la corrupció urbanística i immobiliària i, en definitiva, el procés de paralització que ha patit Vallcarca. El recorregut faria èmfasi en el patrimoni i els espais de conflicte del barri.

La segona fase de la visita seria el dissabte següent, el 17 d’octubre, orientada a les propostes i al futur del barri. Amb la xerrada ens agradaria donar a conèixer el cas del Pla Popular de Santa Coloma en tant que exemple de moviment reivindicatiu que va esdevenir eina de transformació urbana a través d’un procés participatiu. Després es duria a terme un recorregut per les propostes i projectes de Vallcarca que, com per exemple l’espai Farigola, dónen resposta a les necessitats del barri.”

+info a: https://www.facebook.com/voltaarquitectes/photos/a.406412819535892.1073741834.336055563238285/502328763277630/?type=3&theater

Esdeveniment al facebook: https://www.facebook.com/events/1505324623111467/

CQyY0Y3U8AAxR7D

+info a: Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà

Quant a Ateneu Popular de Vallcarca

https://apvallcarca.wordpress.com/ https://bodegalariera.wordpress.com/ www.distrisound.org https://twitter.com/APVallcarca https://twitter.com/Distrivallcarca https://twitter.com/vinsconscients https://www.facebook.com/ateneu.popular.vallcarca https://www.facebook.com/Bodega.Riera.Vallcarca https://www.facebook.com/Distri-Sound-Vallcarca
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Arquitectura, Urbanisme i Poder Popular. Jornades per Vallcarca 10 i 17 d’octubre 2015

  1. Retroenllaç: Arquitectura, Urbanisme i Poder Popular. Jornades per Vallcarca 10 i 17 d’octubre 2015 | Observatori d'Antropologia del Conflicte Urbà

  2. Retroenllaç: Projecció a la Mostra de Cinema Etnogràfica 2015 a la Facultat de Geografia i Història (UB) | Encaixonats a Vallcarca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s