Espai APV

Ubicat actualment en el quart local que s’acondiciona com a ateneu (obert des del juny de 2010), a l’Avinguda de Vallcarca, 91 baixos, s’hi troba la seu de l’Ateneu Popular de Vallcarca.

S’hi celebren les assemblees generals dels diferents col·lectius participants així com la majoria de les activitats que s’organitzen.

Espectacles musicals i artístics

Els divendres i/o dissabtes de cada setmana, l’Ateneu s’omple de música i bon rotllo a càrreg d’artistes de diferents estils: percussió, hip hop, blues, funk, rumba, electrònica, rock, folk, pop… oferint una alternativa cultural i d’oci fora de les lògiques de mercat. Les actuacions s’inicien cap a les 23h i s’allargen fins la 1h, tancant una hora abans de l’horari “comercial legal” per a una bona convivència amb el veïnat.

Són actuacions, en general, de petit format degut a la capacitat de l’espai (50 – 60 persones). Les actuacions són gratuïtes. Barra solidària i sense ànim de lucre.

Si tens un grup musical, alguna habilitat, grup de dansa, grup de teatre, clowns, monòlegs, acudits, performance, audiovisuals o qualsevol altre idea que tinguis… vine a actuar a l’Ateneu. Contacta i t’informem.

-Veure la programació d’actuacions a l’espai APV.

Kata del Dijous

Col·lectiu de consumidors, cultivadors, estudiosos i activistes del món del cannabis, sense ànim de lucre agrupats originalment a través del portal d’internet Cannabiscafe.net. Actualment part dels seus socis es troben setmanalment al nou espai de l’Ateneu Popular de Vallcarca per intercanviar i posar en comú les seves experiències, analitzant situacions d’altres països i les possiblitats que ofereix la legalitat vigent per tal de desenvolupar una cultura crítica al voltant del consum de la marihuana i els seus derivats.

Més info: http://aicc.cannabiscafe.net/

Cooperativa de consum agroalimentari Valldures

Des de principis de 2011 utilitzen l’espai com a seu per al repartiment dels aliments i per a la celebració de les assembles. Cada dimecres, doncs, l’Ateneu s’ompla de formatges, ous, enciams, taronges, pomes, cebes, pa i tants altres productes agroalimentàris amb un denominador comú: productes ecològics i socials. Més de 15 famílies del barri es beneficien d’aquesta iniciativa per poder obtenir aliments de qualitat i directament del productor; orientada per principis com:

  • un consum alimentari crític i responsable
  • productes locals, ecològics i socialment justos
  • una relació directe amb el/la  productor/a
  • participació en el funcionament i gestió de la cooperativa
  • generar texit social al barri.

Per participar-hi podeu demanar informació a valldures@gmail.com. Més info: http://elscalamari.blogspot.com/

“Grup de consum agroalimentari ecològic VALLDURES: QUI SOM

Valldures som un grup de gent senzilla, tranquil∙la i respectuosa. Ens hem ajuntat i creat un petit grup de consum per afinitat en algun dels diferents motius econòmics, polítics, ecològics, nutricionals, de barri. Tenim verdures, fruites i ous de l’HortdelGirasol un projecte que ens interessa i respectem i és coherent a la nostra manera de veure les coses. Algunes persones vam voler tenir pà i ho fem de la gent de l’Aresta, unes altres vam voler consumir làctics i ho fem amb el Sergi, tenim mel del Pallars, cervesa artesna, algun cop s’han fet comandes de sabó, de carn, de bolets i herbes aromàtiques. Ens uneix el respecte i la llibertat, i en tenim prou en saber que per diferents raons totes estem il.lusionades en l’autogestió del consum de la nostra alimentació. I aquesta il.lusió també ens deixa clar el compromís que això suposa: ser membres actius i ajudar a que tot funcioni bé.

EL NOSTRE PRODUCTOR I ELS PRODUCTES QUE PODEM GAUDIR El productor que ens porta les verdures és l’Ernest, de l’hort giralsol,​un projecte familiar d’horta ecològica que té els camps a Parets del Vallès. (http://hortgirasol.blogspot.com.es/p/compromis.html.)

Ens proporciona setmanalment cistelles tancades grans o petites. En elles, mira d’assegurar una varietat de productes determinada, que en èpoques de poca collita es complementa amb conserves. Ell ens proporciona: ­

Ous: ​3,50 la dotzena, 1,75 la mitja (opcional, pot ser setmanal, cada 15 dies o un cop al mes) ­

Cistella verdura petita ​5 productes: 8 euros (forçosament setmanal) ­

Cistella verdura gran ​7 productes : 13 euros. (forçosament setmanal) ­

Cistella Fruita ​4.5 euros (opcional, pot ser setmanal, cada 15 dies o un cop al mes)

També disposem de : ­

PA ​de diferents tipus i preus de l’Aresta, una cooperativa i fleca agroecològica http://flecalaresta.wordpress.com/projecte/laresta/). Ens el reparteix cada 15 dies, i hi ha una persona de valldures que s’ocupa mensualment de la comanda del pa. ­

Cervesa ​artesanal un cop al mes (variant, cervesa maquis https://cervesamaquis.wordpress.com/ ) ­

Esporadicament es pot demanar mel ­ Productes làctics d’ovella (​iogurt, formatge fresc, mató,…) d’El Serradet de Barneres (Osona): http://elserradetdebarneres.blogspot.com.

Disponibilitat de la majoria de productes durant hivern i primavera.

EL NOSTRE FUNCIONAMENT

Som un grup compost de 14 unitats familiars actualment. Quan una persona o un grup de persones assumeixen el que diem la unitat familiar (UF ), es comprometen a demanar de forma REGULAR (setmanalment) la cistella de verdures amb o sense fruita +/­ altres productes i PER UN PERÍODE LLARG DE TEMPS (es demana per a evitar canvis i el “turnover”). En cas de deixar la cooperativa, la mateixa unitat familiar ha d’assumir el traspàs i buscar nova UF a través de la llista d’espera. Les comandes són en principi fixes, si alguna setmana no es pot recollir, la mateixa UF busca algun amic o familiar que li reculli. Només en casos puntuals, vacances, etc es pot avisar d’un canvi, sempre i quan es comuniqui a temps al que porta el pot.

LES COMANDES I EL POT

Cada mes i de forma rotacional una UF s’ocupa de portar EL POT, és a dir, realitzar la comanda mensual, portar els comptes en un excel, recol∙lectar els diners i el pagament als productors. No és complicat però demana certa dedicació.

EL NOSTRE LOCAL

Quedem els dimecres a les 21.30h a l’ateneu de Vallcarca, Av. Vallcarca, 91 baixos (dalt de la rampa), al costat de la bodega la Riera per a recollir els nostres productes. Si vols saber sobre el projecte del Ateneu i la Bodega: https://apvallcarca.wordpress.com/ Fem una assemblea cada trimestre per tractar de temes organitzatius, proposar nous productes, i hi ha d’estar present almenys una persona de cada unitat familiar.

EL NOSTRE CONTACTE El nostre email: valldures@gmail.com.”

Associació de Festes Majors Alternatives de Vallcarca-Coll

És una associació autogestionada i assembleària coordinada a través de l’Ateneu Popular de Vallcarca. D’aquesta manera utilitza l’espai com a eina d’autogestió i com a infrastructura d’organització i treball. La denominació d’Alternatives, lluny de marcar fita amb la resta de celebracions fetes al barri, pretén designar l’autogestió i l’assemblearisme com a instrument de treball i afirmació col·lectiva i popular.

Al 2010 varem celebrar les X edició, i al 2011 la V edició del Festival d’Arts Escèniques – Fem-ho Fàcil en motiu de les festes majors del Coll.

Per participar-hi adreceu-vos a l’assemblea general qualsevol dilluns a les 20:30h a l’espai de l’APV.

Altres activitats

Si tens en ment alguna activitat o projecte períodica o puntual i no saps on realitzar-la, a l’ateneu tota activitat és benvinguda sempre i quan respecti els principis assemblearis i solidaris de l’ateneu. Dansa, tallers, jocs de taula, assemblees organitzatives, xerrades… vine a l’assemblea els dilluns i proposa-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s